You are currently viewing MD/PhD avond

MD/PhD avond

Maandag 21 februari vond de MD/PhD avond plaats met 4 MD/PhD studenten die ieder vertelden over hun onderzoek en een specifiek onderdeel van het MD/PhD proces. Imran Ertugrul begon de masterclass met uitleg over de sollicitatieperiode en de voor-en nadelen van zo’n traject volgens haar. Haar onderzoek bij de candiothoracale chirurgie heeft ze duidelijk uitgelegd! Tim Hamelink doet zijn onderzoek bij de transplantatiechirurgie. Hij gaf extra aandacht aan de buitenland periode en de toegevoegde waarde van het bijwonen van congressen. Zijn ervaring in Aarhus, Denemarken was inspirerend waar hij veel operaties op varkens heeft mogen uitvoeren en kennis heeft kunnen uitwisselen met professionals daar. Alex Lin benadrukte hoe belangrijk het is om een MD/PhD traject aan te gaan als je onderzoek dan ook echt leuk vindt. Zijn stage wetenschap in Australië gericht op schildkliercarcinomen heeft er bij hem voor gezorgd dat hij onderzoek erg leuk begon te vinden en is daarna verder gegaan met een MD/PhD traject. Hij zal over 2 maanden naar Toronto gaan! Uzma Nakshbandi heeft laten zien dat alles mogelijk is en is nu begonnen aan de verkorte opleiding van tandheelkunde nadat zij is aangenomen bij de MKA-chirurgie. Zij ging verder in op de afronding van zo’n promotietraject! Al deze sprekers hebben hun eigen pad toegelicht en hebben laten zien dat er veel mogelijk is als je gemotiveerd bent om onderzoek te doen! Na de masterclass vond er nog een netwerkactiviteit plaats in het News Café! Iedereen bedankt voor deze leerzame en gezellige avond.

Leave a Reply