You are currently viewing SOLLICITATIES VCMS GRONINGEN AFDELINGSBESTUUR 2023-2024

SOLLICITATIES VCMS GRONINGEN AFDELINGSBESTUUR 2023-2024

Word jij het 10e bestuur en het 2e lustrumbestuur van VCMS Groningen?

De Vereniging Chirurgie voor Medische studenten (VCMS) is een vereniging dat zich richt op geneeskunde bachelorstudenten uit het tweede en derde jaar met een buitengewone interesse in de chirurgie. Samen met chirurgen en artsen in opleiding organiseert het bestuur van VCMS maandelijks masterclasses en workshops om de leden een unieke kans te bieden om hun chirurgische kennis en vaardigheden te vergroten. 

Ook al is het huidige bestuur op dit moment op de helft van het academische jaar en zijn we druk bezig met het organiseren en plannen van activiteiten voor in het tweede semester, is de sollicitatieperiode voor VCMS-Groningen afdelingsbestuur 2023-2024 van start gegaan. 

Ben jij ambitieus, gemotiveerd en organisatorisch vaardig? Werk jij secuur en goed in teamverband? Durf jij de verantwoordelijkheid aan om samen met twee andere bestuursleden een onderwijsprogramma te organiseren voor vijftig bachelor geneeskunde studenten met een buitengewone interesse in de chirurgie? Als afdelingsbestuur vertegenwoordig je VCMS Groningen binnen VCMS Nederland als een geheel. Ieder bestuurslid heeft een eigen functie en houdt zich bezig met functiespecifieke taken, welke nader zullen worden toegelicht. Hiernaast vervult ieder bestuurslid ook andere algemene taken. De tijdsinvestering ligt rond de vijf tot 10 uur per week per persoon. 

Solliciteren kan t/m 12 maart 2023 voor bestuur VCMS Groningen 2023-2024 door je CV + motivatiebrief (max. 1A4) te sturen naar vcms@groningen.nl. Vermeld de functie(s) die je voorkeur heeft/hebben! De sollicitatiegesprekken zullen 26 maart plaatsvinden. Wij zien uit naar jullie vragen en vooral jullie sollicitaties!

Voorzitter

– Je bent de vertegenwoordiger van de vereniging en hebt een leidende rol

– Je hebt professioneel contact met specialisten voor het organiseren van de masterclasses en workshops 

– Je bent verantwoordelijk dat ten alle tijden overzicht wordt behouden en leidt de activiteiten

– Je staat in nauw contact met zowel de penningmeester en secretaris als met VCMS Nederland

Quirine Cordia: “Als voorzitter van VCMS Groningen ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het onderwijs. Met mijn bestuursgenootjes hebben we een onderwijsprogramma bedacht en hierna neem ik contact op met de sprekers. Samen met de sprekers bedenken we de precieze invulling van de workshop of masterclass en leer ik de sprekers beter kennen, wat ik zelf heel leuk vind! Verder onderhoud ik de contacten met de overkoepelende organisatie VCMS Nederland en organiseer ik de tweejaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Heb jij de kwaliteiten voor een leidende rol binnen het bestuur? Ben jij professioneel en goed in organiseren? Dan is deze functie voor jou weggelegd.” 

Secretaris

– Je houdt de VCMS app, website en andere sociale media platformen up-to-date met het nieuws en een overzicht van de activiteiten

– Je bent verantwoordelijk voor de promotie van de open activiteiten, symposia en sollicitaties

– Je bent het aanspreekpunt voor de leden en houdt dagelijks de e-mail in de gaten

– Je maakt voor elke activiteit een evaluatieformulier die de leden moeten invullen om hun aanwezigheid te laten tellen en verwerkt daarna deze feedback

– Je bent verantwoordelijk voor het notuleren tijdens alle vergaderingen en het verwerken van updates 

– Je staat in nauw contact met de voorzitter en penningmeester om de activiteiten te organiseren, èn met de leden en externen 

Annette van Dam: “Als secretaris houd ik me bezig met alle promotie, administratie en ledenzaken. Mijn rol om promotie te maken vind ik een van de leukste taken! Ik kan mijn creativiteit erop loslaten en de leukste posters en dergelijke creëren. Ik houd ook alle sociale media platformen up-to-date. Zo zorg ik ervoor dat de VCMS app en website van nieuws en een overzicht van alle activiteiten zijn voorzien en plaats ik instagram en facebook stories en posts voor alle leden en niet-leden die ons volgen. Een andere belangrijke taak van de secretaris is het notuleren tijdens alle vergaderingen binnen ons bestuur en het verwerken van updates tijdens de maandelijkse vergadering met iemand van VCMS Nederland. Als secretaris ben je in nauw contact met de leden want voor hun ben ik het aanspreekpunt. Dit vind ik een fijne taak want zo leer je je leden goed kennen. Als sprekers voorbereidend materiaal aanbieden deel ik dit op tijd met de leden om de activiteiten zo goed mogelijk te laten verlopen! Daarnaast houd ik dagelijks de e-mail bij en zorg ik voor een goed overzicht van de drive. 

Als laatste zorgt het gehele bestuur dat er mooie activiteiten worden neergezet. Samen kom je op ideeën voor activiteiten en kies je leuke sprekers uit. Zo zorgen wij samen voor een prachtig VCMS jaar! 

Ben jij creatief en goed in organiseren? Dan zit je bij de functie secretaris goed! 

Penningmeester

– Je bent verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven om zo alle plannen van het bestuur te kunnen realiseren

– Je probeert de leden zoveel mogelijk waar te geven voor hun geld met behulp van sponsoring en acquisitie

– Je bent verantwoordelijk voor alle financiële administratie. Dit controleer je samen met de financiële commissie

– Je staat in nauw contact met de voorzitter en secretaris van VCMS Groningen en je helpt mee met het organiseren van de activiteiten 

Luca Plekkenpol: “Als penningmeester ben ik met name verantwoordelijk voor de financiële administratie en de acquisitie. Zo verzorg ik bijvoorbeeld de begroting en balans aan het begin van het jaar en houd ik me bezig met het werven van sponsoren om onze onderwijsdoelen financieel te realiseren. Daarnaast zorg ik voor de benodigde materialen bij activiteiten, regel ik de locaties en andere praktische zaken. Ook ondersteunen we elkaar binnen het bestuur waar nodig. Ik ervaar dit als een erg leuke en leerzame functie. Dit is een bestuursjaar waarbij je heel goed je creativiteit kwijt kan en samen probeert om het maximale uit het jaar te halen voor de vereniging. Daarnaast is dit een uitstekende mogelijkheid om aan je organisatievaardigheden te werken! Ook kom je in contact met sprekers en bedrijven in het chirurgische vakgebied. Ben je goed met cijfers, houd je ervan om zaken te regelen en wil jij met behulp van acquisitie van sponsoren aankomend lustrumjaar weer een topjaar vol activiteiten neerzetten? Solliciteer dan voor de functie penningmeester binnen het 10e bestuur van VCMS Groningen!” 

Leave a Reply