Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Groningen

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Groningen is een initiatief, dat er naar streeft om het bachelor-curriculum te verrijken met extra chirurgisch onderwijs. VCMS bevindt zich op alle acht medische faculteiten, waarbij elke VCMS-afdeling met elkaar is verbonden via VCMS Nederland.

Wat wij doen

VCMS Groningen biedt geneeskundestudenten een programma aan, bestaande uit workshops, masterclasses en extra activiteiten om de studenten kennis te laten maken met de wereld binnen de snijdende en aanverwante specialismen en om de contacten tussen hen te intensiveren. Wij nemen geneeskundestudenten uit het 2e en 3e jaar van de bachelor aan en wij pogen hierin een hechte groep te creëren.

Lid worden van VCMS Groningen

Ben jij 2e of 3e jaars bachelorstudent Geneeskunde? Dan kan jij je aanmelden voor het programma van VCMS Groningen. Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die verdieping en verbreding zoekt binnen de snijdende en aanverwante specialismen.

Om je aan te melden voor de VCMS Groningen moet je een sollicitatieprocedure doorlopen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een tweetal documenten aangeleverd in PDF, bestaande uit:

  1. Een curriculum vitae 
  2. Een motivatiebrief (max. één A4) of een videopitch (voorkeur)

Voor een lidmaatschap bij de VCMS Groningen is een contributie vereist. De kosten bedragen 60,- euro. Door middel van een contributie kan VCMS onderwijsdagen realiseren.

Vermeld in jouw motivatiebrief of videopitch duidelijk wat jouw motivatie is voor het volgen van het programma van VCMS Groningen.

De sollicitatieperiode voor VCMS Groningen 2023-2024 is reeds gesloten