You are currently viewing TERUGBLIK WORKSHOPS: HECHTEN/KNOPEN EN OK-ETIQUETTE

TERUGBLIK WORKSHOPS: HECHTEN/KNOPEN EN OK-ETIQUETTE

Op 5 oktober 2022 heeft de workshop Hechten en Knopen plaatsgevonden voor de leden van vorig verenigingsjaar. Het kon vorig jaar helaas niet doorgaan wegens omstandigheden, maar omdat dit een workshop is die mag missen in het VCMS curriculum, hebben wij, het IXe bestuur, nog een mooie avond neergezet voor de leden van vorig jaar. De avond begon met een praatje van Brechtus Wille, Sales consultant bij Ethicon van Johnson & Johnson, waar hij vertelde over verschillende soorten hechtdraden en naalden en wat hiervan de voordelen en nadelen zijn. Hierna heeft Ad van den Heuvel, interventiecardioloog in het UMCG, een korte uitleg gegeven over verschillende hechttechnieken. Hierna kon het echt beginnen. De varkenspootjes en hechtsets lagen al klaar in het skillslab. De leden hebben vooral geoefend met een losgeknoopte transcutane hechting. Hierna gingen we oefenen met chirurgische knopen, met een erg handig apparaat van Ethicon meegenomen door Brechtus. 

Op maandag 7 november vond de eerste workshop voor de nieuwe leden plaats: OK-etiquette. OK-assistenten Rikke Straatman en Margriet Zuidwijk-Koning verwelkomden onze leden in twee groepen op twee OKs in het UMCG. Tijdens de workshop werd er verteld over steriliteit en hebben alle studenten een steriel pak aangetrokken. In je eentje handschoenen aantrekken is nog niet zo makkelijk blijkt… De verschillende rollen als instrumenteerder, assisteerder en omloper van de OK-assistent werden belicht. Er was veel gelegenheid voor de leden om vragen te stellen over hun werk, ervaringen en de instrumentaria. Aan het eind van elke shift vond er een quiz plaats waarbij de winnaars leuke sokken konden winnen, want de OK-assistenten zijn altijd te herkennen aan de vrolijke sokken in de OK-klompen. 
Als bedankje voor het organiseren hebben wij de vrolijke sokken van My Mitella aan Margriet en Rikke gegeven, wat goed bij hun collectie past! Ben jij ook zo’n fan van vrolijke sokken? Neem een kijkje bij www.mymitella.nl voor de leukste medische sokken en nog veel meer!

Leave a Reply